PARADISUL FLORILOR! Mii de oameni au venit la Lisse să admire frumuseţea lalelelor

Embed:
Mii de oameni au venit la Lisse, în Olanda, la Festivalul Lalelelor. Ca în fiecare an, evenimentul se desfăşoară în Keukenhof, una dintre cele mai mari grădini de flori din lume.

Parcul, care se întinde pe 32 de hectare, este mai aglomerat ca niciodată. Turişti din toată Olanda, dar şi de peste hotare au venit să admire frumuseţea lalelelor înflorite.

"Anul acesta, tema festivalului este "Romantismul Florilor", aşa că veţi găsi foarte multe lalele roşii sau roz în formă de inimă, dar şi aranjamente frumoase, deoarece romantismul are o legătură strânsă cu florile", a menţionat Bart Siemerink, directorul Festivalului Lalelelor.

Peste 7 milioane de lalele, narcise, dar şi alte flori de primăvară, plantate încă din luna noiembrie, au înflorit de la mijlocul lunii martie şi vor ţine până spre mijlocul lunii mai. Iar 40 de grădinari se ocupă anual de plantele din parc. Bulbii nu sunt puşi la întâmplare: culorile sunt alese cu grijă pentru a crea un contrast.

Oamenii se pot plimba pe aleile parcului sau pot opta pentru o cursă cu barca pe râul de-a lungul lanurilor de lalele. Floarea, devenită imagine-simbol a Olandei, este cultivată din secolul al 16-lea, când primii bulbi au fost importaţi din Imperiul Otoman.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu