"Paradisul" din Thailanda! Coșmarul moldovencelor care visau la o viață mai bună

Embed:

Au fost ademenite cu salarii de peste 1.000 de dolari și au acceptat să lucreze ca dansatoare în cluburi de noapte din străinătate. Acolo au ajuns, însă, sclave sexuale. După multe amenințări și terorizări, unele fete au reușit să scape din acel calvar și au revenit acasă, fiind ajutate de poliție şi ambasade.

Aflaţi povestea unora dintre ele din materialul ce urmează. 

În unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din oraşul Pattaya din Thailanda fetele dansează în faţa a sute de clienţi dornici să le admire.

"- Şi-au bătut joc de mine şi de toate celelalte fete pe care le-au amăgit şi le-au trimis în paradis, cum spun ei. În realitate era un dezastru", mărturisește una dintre victime.

Când a ajuns în Thailanda, Adela a înțeles că realitatea era alta decât cea descrisă de firma de la Chişinău. Imediat i-a fost luat pașaportul.

"Paşaportul este proprietatea persoanei, el nu poate fi ridicat. Lor li s-a ridicat sub pretextul ca să nu-l piardă", a declarat avocatul Violeta Gașițoi.

Apoi, tânăra a înţeles că va fi obligată să întreţină relaţii sexuale cu oameni necunoscuţi.

"Se prestau servicii sexuale, deci era ca dans privat, dar în realitate se făcea nu numai dans privat", povestește tânăra.

Adela s-a întors acasă ajutată de ambasada Moldovei în China, cea mai apropiată repezentanţă diplomatică a ţării noastre de Thailanda. Firma de la Chişinău care semnează contracte cu fetele trimise acolo are actele în regulă încă din 2007.

Cel mai recent, aceasta şi-a reînnoit licenţa acum trei ani:

"Acestea sunt poveşti. Ele inventează totul. Este interzis ca fetele să viziteze apartamente sau hoteluri".

Din 2009 până în prezent, au fost intentate mai multe dosare penale pentru trafic de persoane cu implicarea acestei firme.

"Ceea ce a fost posibil de investigat în ţara de origine noi am audiat, am efectuat acţiuni posibile, însă, pentru a exista un probatoriu suficient, este necesar şi de a invstiga aceste fapte în ţara de destinaţie, în Tailanda", a declarat procurorul Nicolae Mătăsaru.

Ministerul de Interne a refuzat să ofere o explicaţie pentru această situaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu