Paradisul crizantemelor la Grădina Botanică. Vizitatorii pot admira şi procura peste 100 de soiuri de flori (FOTOREPORT)

Toamna se numără...crizantemele. Sezonul celor mai colorate dar şi frumos mirositoare flori a început, iar la Grădina Botanică din Capitală vizitatorii pot admira şi procura deja peste 100 de soiuri. Costul unei crenguțe începe de la 20 de lei și poate ajunge până la 150 de lei.

Primele crizanteme au fost sădite în Grădina Botanică acum 66 de ani. De la câteva specii, crescătorii au ajuns la peste 100, de diverse culori şi forme. 

"Acest soi acum e la modă, el face parte din categoria multiflora, care crește în formă sferică. Acest soi, cu flori de culoare galben, este foarte vechi, de viță nobilă, adus din Franța și se numește „Ploaia de aur", a menţionat Inna Voineac, florar.

Şi dacă în Grădina Botanică vizitatorii nu se grăbesc să le cumpere, în pieţele de flori crizantema este regina vânzărilor. 

"Le creștem la Suruceni, acestea de vazon tot noi le creștem. Crizantemele de toamnă, dacă ele se termină floarea le reteză și pot să le pună acum în pământ sau le lasă în vazon și ele spre primăvară înfloresc", a precizat o vânzătoare. 

Cumpărătorii susțin că optează pentru crizanteme anume în sezonul de toamnă, pentru că sunt la un preț rezonabil:

"Sunt florile toamnei și în alt anotimp nu le găsim. Sunt și pentru casă, și cadou. Nu mi s-au părut scumpe, ca să nu aducă din alte țări, mai bine să le crească la noi".

"Sunt flori de toamnă, au un miroas frumos, se poate de unit cu alte flori, prețurile sunt bune".

Crizantemele pot fi utilizate pentru compoziții floristice sau pot fi sădite pentru decor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu