Parade militare, târguri şi concerte spectaculoase. Turcii au sărbătorit cu mare fast Ziua Naţională

Embed:

Aniversare fastuoasă în Turcia cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la fondarea republicii. Parade militare, târguri şi concerte spectaculoase au avut loc în multe oraşe din ţară. Ceremoniile au început încă de aseară.

La Izmir, patru mii de oameni au creat din corpurile lor un uriaș portret al "părintelui națiunii" Mustafa Kemal Ataturk.

Oamenii s-au adunat în piața centrală și au dansat pe muzică tradiţională. Ceremoniile au culminat cu un spectaculos foc de artificii. Un alt moment coregrafic a fost organizat la Hatay, unde aproape 2 000 de oameni au format un drapel uriaș al Turciei.

În același timp, la Bursa, turcii au ieșit pe străzi cu mii de făclii aprinse, pentru a comemora ostașii care au murit apărându-și țara. Zeci de tineri în uniforme și cu săbii au prezentat un dans războinic.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, alături de înalți demnitari de stat, a depus flori la mausoleul lui Ataturk din Ankara. Oficialii au ținut un şi un moment de reculegere.

Chiar și scafandrii au sărbătorit Ziua Națională. Aceștia au intrat în apă cu steaguri ale Turciei în mâini și au făcut poze printre pești.

În data de 29 octombrie 1923, după destrămarea Imperiului Otoman, ca urmare a înfrângerii în Primul Război Mondial, Mustafa Kemal Ataturk a fondat Republica Turcă şi a fost ales primul preşedinte al ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu