PARADE MILITARE DE 1 DECEMBRIE 2018: Defilări militare la Bucureşti și la Alba Iulia la 100 de ani de la Marea Unire (VIDEO)

În România au avut loc manifestări de amploare cu ocazia Zilei Naţionale şi a Centenarului. La Bucureşti şi la Alba Iulia au fost organizate parade. La cea din Capitală au participat aproximativ 3500 de militari români şi 500 de militari din statele membre NATO, Moldova şi Ucraina. 

Plutonul moldovenesc este format din 26 de ofiţeri şi subofițeri ai Gărzii de Onoare. Pe sub Arcul de Triumf au trecut 350 de unităţi de tehnică militară - tancuri, blindate, transportoare şi, în premieră, un sistem de rachete sol-aer Patriot.

Cerul a fost survolat de 50 de aeronave militare - elicoptere IAR-330 Puma, avioane Spartan, IAR-99 Şoim şi F-16. Conducerea armatei a decis ca de anul acesta să nu mai fie incluse în paradă avioanele de producţie sovietică MIG-21.

De altfel, în cadrul paradei au participat și câteva detaşamente în uniforme croite după modelul celor purtate de trupele române acum 100 de ani. La parada din Alba Iulia au participat 1800 de militari cu 185 de unităţi de tehnică de luptă.

Ziua Națională a României și Centenarul vor fi marcate şi la Chişinău, printr-o Horă a Unirii, iar clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile tricolorului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu