Paradă militară în Piața Roșie din Moscova cu tancuri sovietice T-34 şi vestitele lansatoare Katiușa

Paradă militară în Piața Roșie din capitala Federaţiei Ruse. Aceasta a fost dedicată aniversării a 78 de ani de la defilarea din 1941, chiar în timpul bătăliei pentru Moscova. Se spune că anume respectiva paradă a ridicat moralul ostașilor sovietici, iar asta i-a ajutat să învingă în bătălia care se da pentru capitala fostei URSS, iar mai apoi - tot războiul.

Peste patru mii de oameni au defilat în Piața Roșie. De la paradă nu au lipsit tancurile sovietice T-34, vestitele lansatoare "Katiușa" și altă tehnică militară din al Doilea Război Mondial. Din tribune, parada a fost urmărită de aproape şapte mii de invitaţi. Printre ei au fost şi patru veterani ai legendarei parade din 1941.

"Este plăcut că nu se uită ceea ce am făcut. Nu trebuie să uităm. Trebuie să ne iubim ţara şi să ne mândrim de ea", a menţionat un invitat.

Parada militară de pe 7 noiembrie se desfășoară pentru a 18 oară de la destrămarea fostei Uniuni Sovietice.

După căderea comunismului, Rusia marchează la această dată Ziua gloriei militare, o sărbătoare care o înlocuiește pe cea dedicată revoluției bolșevice, care era aniversată cu mare fast în perioada comunistă.

Lasă un comentariu