PARADĂ de 1 decembrie la Bucureşti. La evenimentul grandios vor participa militari moldoveni

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice vor participa, luni, 1 decembrie, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei. Militarilor români li se vor alătura şi detaşamente din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi SUA, informează Mediafax cu referire la Ministerul român al Apărării.

Evenimentul care va avea loc luni în Capitală este programat să înceapă la ora 11.00.

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc luni, începând cu ora 08.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, se menţionează în comunicatul transmis de MApN.

Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Eroilor Sanitari - Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timişoara.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Repetiţia generală a paradei va avea loc sâmbătă, în Piaţa Constituţiei (Bulevardul Libertăţii), începând cu ora0 8.00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu