Paradă de 1 Decembrie, în Bucureşti. VEZI cum au sărbătorit românii

Embed:

Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Bucureşti a fost prilej de mândrie pentru armata română, care şi-a etalat întreaga tehnică de luptă: de la avioane, elicoptere, până la tancuri şi maşini blindate. Peste 1.500 de reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului de Interne au participat la defilare.

Rând pe rând, prin Piaţa Arcului de Triumf au defilat mii de militari, sute de poliţişti, pompieri şi jandarmi.

"Nu facem decât să ne onorăm eroii căzuţi aiurea în lume, ca ţara asta să fie întreagă", a declarat Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale al României.

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, precum şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, au fost prezenţi la eveniment.

"Este o zi cu semnificaţie profundă pentru toţi românii. Şi privind trecutul, tot ceea ce s-a adunat în timp şi ne-a asigurat o speranţă nouă pe care trebuie s-o împlinim", a menţionat fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

"Doresc să fie un succes această zi, şi parada, şi să fie un an mai bun după toate acestea. Şi un călduros la mulţi ani. La mulţi ani pentru România", a spus Prinţul Paul al României.

Aproximativ 20.000 de români, cu steaguri în mâini, au asistat la parada de 1 decembrie. Din păcate, şapte dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu