Papa Francisc şi-a încheiat vizita istorică în Emiratele Arabe Unite cu o liturghie neobişnuită (VIDEO)

Embed:

Papa Francisc şi-a încheiat marţi vizita istorică în Emiratele Arabe Unite cu o liturghie în aer liber, un eveniment inedit într-o ţară musulmană, relatează AFP.

Aşteptând în linişte sosirea liderului Bisericii Catolice, publicul a explodat la apariţia papamobilului pe stadionul „Zayed Sports City“ din Abu Dhabi.

Peste 2.000 de autobuze au transportat gratuit creştinii din întreaga ţară până la Abu Dhabi. Un organizator a anunţat prezenţa 170.000 de persoane la liturghie, atât în interiorul cât şi în exteriorul stadionului, în timp ce biserica locală a anunţat vânzarea a 135.000 de bilete. Circa 3.000 de musulmani au asistat la prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă.

„Sunt atât de bucuroasă să fiu aici“, a mărturisit Severine Mounis, o indiancă şi mamă a patru copii care locuieşte de zece ani în Dubai. Francisc i-a salutat îndeosebi pe imigranţii economici. Provenind dintr-o familie de italieni imigraţi în Argentina, Jorge Bertoglio este foarte sensibil la dificultăţile întâmpinate de persoanele dezrădăcinate, notează AFP. „Sunteţi un cor care înţelege diversitatea naţiunilor, limbilor şi riturilor“, le-a transmis el.

Vicarul apostolic al Arabiei de Sud, Paul Hinder, a mulţumit marţi autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru că au permis ţinerea unei liturghii a Bisericii Catolice într-un leagăn al islamului. Luni, Papa Francisc şi marele imam de la Al-Azhar au condamnat discriminările împotriva minorităţilor religioase şi au îndemnat la fraternitate, scrie adevarul.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu