Papa Francisc marchează doi ani de pontificat. Ce a făcut în tot acest timp

Embed:

Papa Francisc marchează astăzi doi ani de pontificat. În acest timp, el s-a dovedit a fi unul dintre cei mai moderni lideri ai bisericii catolice şi nu a ezitat să abordeze anumite subiecte considerate tabu.

Suveranul Pontif a condamnat actele de pedofilie, inclusiv cele cu implicarea preoţilor, s-a pronunţat pentru o atitudine mai tolerantă faţă de minorităţile sexuale şi a recunoscut existenţa teoriei evoluţioniste. 

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio, devenit acum doi ani Papa Francisc, este primul suveran pontif de origine latino-americană şi primul care face parte din ordinul iezuit. Din primele zile de pontificat, el a renunţat la apartamentele moderne în favoarea unei locuinţe simple şi foloseşte o maşină obişnuită în loc de limuzină.

O lume întreagă a fost emoţionată atunci când Papa Francisc a spălat picioarele a 12 deţinuţi minori.

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu mai mulţi lideri internaţionali, printre care regina Elisabeta a doua, Angela Merkel şi Barack Obama, dar şi cu legenda fotbalului, Diego Armando Maradona.

Papa Francisc a fost ales în fruntea Bisericii Catolice după ce Papa Benedict s-a retras. În data de 17 decembrie, el a împlinit 78 de ani. Evenimentul a fost marcat cu tort şi tangouri, chiar în piaţa Sfântul Petru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu