Papa Francisc laudă eforturile depuse de China pentru a limita epidemia de coronavirus

Papa Francisc a lăudat "angajamentul minunat" de care a dat dovadă China în eforturile sale de a limita epidemia de coronavirus, într-un discurs rostit duminică, în care suveranul pontif a mai spus că se roagă pentru cei decedaţi, cei bolnavi şi pentru familiile victimelor, informează Reuters.

"Vreau să le fiu alături şi să mă rog pentru oamenii bolnavi din cauza acestui virus care s-a răspândit în toată China", a declarat papa Francisc în faţa unei mulţimi de zeci de mii de persoane reunite în piaţa Sf. Petru din Roma pentru a asista la mesajul şi slujba săptămânală oficiată de liderul de la Vatican.

"Fie ca Dumnezeu să-i primească pe cei morţi în împărăţia Sa, să aline familiile şi să susţină minunatul angajament al comunităţii chineze ce a fost deja implementat pentru a lupta cu această epidemie", a mai spus papa Francisc, scrie agerpres.ro.

Relaţiile dintre Vatican şi Beijing s-au ameliorat începând din septembrie 2018, când cele două state au semnat un pact istoric în privinţa numirii episcopilor catolici.

Cu toate acestea, conservatorii din rândul catolicilor au criticat pactul, acuzând Vaticanul că "s-a lăsat cumpărat" de guvernul comunist de la Beijing.

Capacitatea noului tip de coronavirus de a se răspândi a sporit în ultimele zile, iar numărul infecţiilor ar putea la rândul lor să crească, a anunţat Comisia Naţională pentru Sănătate din China, duminică.

Aproape 2.000 de persoane au fost infectate în China de noul tip de coronavirus, care a făcut deja 56 de victime.
loading...

Lasă un comentariu