Papa Francisc FACE APEL la responsabilii religioşi în terorismul jihadist

Papa Francisc a denunțat luni, în fața reprezentanților corpului diplomatic, ''nebunia criminală'' a terorismului jihadist, cerând încă o dată tuturor responsabililor religioși "să reamintească ferm că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", relatează realitatea.net.

Vorbind în fața ambasadorilor străini de la Sfântul Scaun despre numeroasele țări lovite în 2016 de "terorismul de matrice fundamentalistă", Suveranul Pontif a denunțat această "nebunie criminală care abuzează de numele lui Dumnezeu pentru a răspândi moarte".
 
"Sunt gesturi josnice, în care sunt folosiți copii pentru a ucide, ca în Nigeria. Ei îl vizează pe cel care se roagă, ca în catedrala coptă din Cairo, sau pur și simplu pe cel care se plimbă pe străzile orașului, ca la Nisa sau Berlin, sau pe cel care sărbătorește venirea noului an, ca la Istanbul", a reamintit el.

"Prin urmare, fac apel la toate autoritățile religioase să reamintească la unison și cu fermitate că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", a insistat Suveranul Pontif.

În opinia Papei Francisc, "terorismul fundamentalist este un fruct de o gravă sărăcie spirituală, de care este deseori legată de asemenea o mare sărăcie socială", și "nu poate fi pe deplin învins decât prin contribuția comună a liderilor religioși și politici".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu