Papa Francisc face apel la PACE: Încetați violențele din Siria

Embed:

"Încetați violențele din Siria!" Este apelul făcut de Papa Francisc către liderii mondiali, cărora le cere să facă eforturi pentru stabilirea păcii în țara asiatică. Suveranul Pontif a precizat că este tulburat că nu s-a ajuns la un plan comun pentru a opri atrocitățile din Siria.

"Sunt profund tulburat de situaţia actuală în care, deşi există instrumentele necesare comunităţii internaţionale, este dificil să se ajungă la o acţiune comună care ar putea restaura pacea în Siria", a spus Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice.

Cu o săptămână în urmă, suveranul pontif a denunţat atacul chimic al guvernului sirian în orașul Douma şi a declarat că este nejustificată folosirea unui instrument de exterminare.

În urma acestei atrocități, Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au efectuat atacuri țintite în Siria pentru a distruge arsenalul chimic al regimului Assad.

Rusia și Iran au sărit în apărarea Damascului, motiv pentru care ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat în cadrul unui interviu că cele două țări vor avea de suferit. În particular, ea a declarat că vor fi impuse noi sancțiuni Rusiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu