Papa Francisc condamnă răul reprezentat de ştirile false: Jurnaliştii ar trebui să demaşte tacticile manipulative

Papa Francisc a condamnat astăzi răul reprezentat de ştirile false şi a precizat că jurnaliştii şi utilizatorii reţelelor sociale ar trebui să se ferească şi să demaşte tacticile manipulative pe care le-a numit de "şarpe", scrie digi24.ro.

Acestea alimentează divizarea care serveşte intereselor politice şi economice, se arată în primul document emis de un suveran pontif pe tema fake news.

A fost publicat după luni de dezbatere privind măsura în care ştirile false ar fi influenţat campania electorală americană din 2016 şi alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.

Documentul poartă numele "Adevărul vă va elibera - ştirile false şi jurnalismul pentru pace", iar la întocmirea lui, Papa Francisc s-a folosit de simbolismul lui Adam şi al Evei şi de tentaţia şarpelui.

"Cred că ştirile false au devenit un fenomen important acum şi este nevoie de mai multă responsabilitate din partea comunicatorilor, a jurnaliştilor. Papa vorbeşte despre Adam şi Eva şi despre şarpele care o păcăleşte pe Eva în Grădina Edenului. Papa nu spune că toţi jurnaliştii sunt şerpi, dar cu siguranţă admite că pot fi", a precizat Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu