Papa Francisc: Biserica trebuie să-şi recunoască istoria de autoritarism şi abuzuri asupra femeilor

Papa Francisc a declarat marţi, referitor la scandalurile privind abuzurile sexuale şi solicitările de hirotonisire a femeilor, că Biserica Romano-Catolică ar trebui spre binele său să-şi recunoască istoria de autoritarism masculin şi abuzuri sexuale asupra femeilor.

El a mai spus însă, într-un document important, că Biserica "nu poate fi de acord cu tot ceea ce propun anumite grupuri feministe", o referire clară la interdicţia impusă de Biserică privind posibilitatea ca femeile să devină preoţi.

Papa Francisc a făcut aceste comentarii într-un document de 50 de pagini cunoscut sub numele de "Exortaţia apostolică", în care sunt prezentate opiniile sale cu privire la rezultatele unei reuniuni a episcopilor care s-a desfăşurat în octombrie anul trecut referitoare la rolul tinerilor în cadrul Bisericii cu 1,3 miliarde de credincioşi.

În documentul intitulat "Hristos este în viaţă", Suveranul Pontif le-a cerut de asemenea tinerilor să nu fie deziluzionaţi de scandalul abuzurilor sexuale comise de membri ai clerului, ci să lucreze cu majoritatea copleşitoare a preoţilor şi a altor membri ai clerului care sunt credincioşi vocaţiei lor.

Papa Francisc se confruntă cu numeroase critici în legătură cu răspunsul Bisericii Catolice la scandalul privind abuzurile sexuale asupra copiilor care a afectat grav imaginea instituţiei în întreaga lume, scrie digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu