Papa Francisc a semnat decretele cu privire la canonizarea fostului Suveran Pontif Paul al VI-lea

Conform unui anunţ al Vaticanului, Papa Francisc a semnat decretele cu privire la canonizarea fostului Suveran Pontif Paul al VI-lea şi fostului arhiepiscop salvadorian Oscar Romero, asasinat în 1980.

Paul al VI-lea şi Oscar Romero, care au fost beatificaţi în 2014, respectiv 2015, vor fi canonizaţi în octombrie anul curent, potrivit unor decrete semnate marţi de Papa Francisc. Slujba de canonizare va avea loc cu prilejul încheierii sinodului conscrat tinerilor şi alegerilor pe care aceştia le fac în viaţă. Născut în 1917, Oscar Romero a fost asasinat în 1980 în timpul oficierii unei slujbe, scrie adevarul.ro.

A fost un apărător al ţăranilor fără pământ şi a rămas în amintirile multora ca un om simplu. Uciderea sa a produs un puternic impact emoţional în America Latină şi a generat un război civil, care a durat până în 1992 şi s-a soldat cu aproximativ 75.000 de morţi. Aripa conservatoare din cadrul Bisericii Catolice din San Salvador a încercat să-l şteargă din memoria colectivă, dar Papa Francisc l-a recunoscut drept „martir“ şi l-a beatificat în mai 2015 în faţa a 200.000 de credincioşi catolici.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu