Papa Francisc a oficiat prima sa liturghie a naşterii Domnului

Embed:

Mii de credincioşi din întreaga lume s-au adunat, noaptea trecută, la Betleem, pentru tradiţionala slujbă de Crăciun. Iar la Vatican, Papa Francisc a oficiat prima sa liturghie a naşterii Domnului, la Bazilica Sfântul Petru.

Betleemul a întâmpinat Crăciunul cu o rugăciune pentru pace în Orientul Mijlociu. Slujba a fost oficiată de către Patriarhul latin al Ierusalimului, la biserica Naşterii Domnului.

"Suntem invitaţi cu toţii să sperăm şi să ne rugăm ca pe pământul nostru, pământul religiilor, să fie pace şi să fie binecuvântaţi oamenii care locuiesc aici", a declarat Fouad Twal, patriarhul latin al Ierusalimului.

La Liturghie a asistat şi liderul palestinian, Mahmoud Abbas, iar şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a fost oaspetele de onoare.

Iar la Vatican, peste 10 mii de credincioşi au asistat la slujba de Crăciun, oficiată pentru prima dată de Papa Francisc. Suveranul Pontif le-a cerut oamenilor să aleagă între lumină şi întuneric, între dragoste şi ură.

" Să nu vă fie frică! Tatăl nostru este îngăduitor, ne iubeşte şi ni-l dăruieşte pe Isus care ne va ghida pe drumul spre lumea promisă. Isus este cel care luminează întunericul. El ne iartă de fiecare dată", a spus Papa Francisc.

Înainte de liturghie, Papa a aprins "lumânarea păcii", la fereastra apartamentului său de la etajul al treilea din palatul pontifical. Astăzi, capul Bisericii Catolice va rosti tradiţionala urare "Urbi et Orbi". Mesajul adresat credincioşilor va fi citit în 63 de limbi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu