Papa Francisc a mers în Panama pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului

Papa Francisc a sosit la sfârşitul după-amiezii de miercuri în Panama, unde este aşteptat de tineri catolici din 150 de ţări pentru o nouă ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT).

Pontiful a călătorit cu avionul de pe aeroportul Fiumicino din Roma şi a ajuns pe aeroportul Tocumen din Panama, unde a fost întâmpinat de o mulţime de circa 2.000 de persoane.

Joi, Francisc se va întâlni cu peste 100.000 de pelerini care au călătorit în Panama din străinătate pentru a participa la această reuniune importantă a tinerilor catolici.

La bordul avionului său către Panama, Francisc a criticat îngreunarea condiţiilor de trecere a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic.

"Teama este cea care ne înnebuneşte", a comentat Papa miercuri către unul dintre jurnaliştii prezenţi în avionul său, care i-a povestit despre experienţa pe care a avut-o în oraşul mexican de frontieră Tijuana.

Înainte de a-şi părăsi reşedinţa, Francisc s-a întâlnit cu opt refugiaţi găzduiţi de un centru catolic din Roma, a precizat Vaticanul într-o declaraţie, scrie agerpre.ro

Vizita Papei în Panama vine în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu o criză fără precedent din cauza eşecului acesteia de a-i pedepsi pe preoţii vinovaţi de abuzuri sexuale asupra minorilor.

Între 21 şi 24 februarie, Francisc va găzdui o reuniune a episcopilor catolici din întreaga lume având drept subiect scandalul abuzurilor sexuale ce au zguduit Biserica Catolică.

Lasă un comentariu