Papa Francisc a împlinit vârsta de 80 de ani. Cum și-a sărbătorit ziua de naștere

Embed:

Sărbătoare mare la Vatican. Papa Francisc a împlinit astăzi 80 de ani. Chiar dacă suveranul pontif va avea o agendă a zilei obișnuită, Biserica Catolică a pregătit mai multe evenimente cu această ocazie și a creat şi un timbru special.

Astăzi, pe cele șapte conturi de corespondență electronică, deschise cu acest prilej, Suveranul Pontif a primit peste 50.000 de mesaje de felicitare.

Unii enoriași nu au mai avut însă răbdare și l-au felicitat încă de ieri pe octogenar. 

Papa Francisc a luat micul dejunul cu opt oameni fără adăpost care trăiesc în Piața Sfântul Petru.

Printre aceştia a fost şi un moldovean, însoţit de doi români, patru italieni şi un peruvian. Ei nu au venit cu mâna goală și i-au adus trei buchete de floarea soarelui.

Totodată, mai multe cantine pentru persoanele defavorizate din Roma vor servi prăjituri din partea papei, iar oamenii cazaţi în adăposturi temporare vor primi cadouri. Credincioşii îl apreciază foarte mult pe Suveranul Pontif și i-au urat mulți ani înainte.

Papa Francisc, pe numele său adevărat Jorge Mario Bergoglio, este cel de-al 266-lea Suveran pontif și primul din America Latină.

S-a născut la Buenos Aires în 1936, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui angajat la căile ferate din capitala argentiniană. Este licenţiat în filozofie şi are pregătire în domeniul ingineriei chimice.

În 1969, a fost hirotonit preot, iar în 1998 a devenit Arhiepiscop de Buenos Aires. A urcat pe tronul de la Vatican în 2013, deși nu era unul dintre favoriți.

Puțini însă știu că Jorge Mario Bergoglio putea să nu devină niciodată preot. În tinerețe el s-a îndrăgostit și chiar a vrut să se căsătorească cu o prietenă din copilărie.

Papa Francisc este cunoscut pentru lupta pe care o duce împotriva inegalităților sociale și pentru traiul umil pe care îl duce. În perioada în care a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, a refuzat reședința luxoasă care i se cuvenea și a ales să trăiască într-o cameră simplă, îşi pregătea de unul singur mâncarea şi folosea transportul public.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu