Papa Benedict îşi începe vizita de trei zile în Cuba

Embed:

Locuitorii Cubei se pregătesc de prima vizită a Papei Benedict al XVI-lea în ţara lor. Catedrala din capitala Havana a fost iluminată în culori aprinse, iar pe vitraliile clădirii vor fi afişate diferite imagini. În acelaşi timp, mai mulţi membri ai opoziţiei cubaneze au fost arestaţi pentru a fi împiedicaţi să participe la eveniment.

Iluminarea, realizată de un artist italian, a încântat cubanezii, care vor avea posibilitatea să admire creaţia până pe 27 martie.

Totodată, peste 70 de membri ai opoziţiei din Cuba, dintre care 18 ai grupului de protest "Doamnele în Alb", au fost arestaţi la Havana. Măsura a fost luată pentru a-i împiedica să organizeze demonstraţii sau să asiste la vizita pe care Suveranul Pontif o începe în Cuba. Femeile vor să se asigure că Papa află despre situaţia din Cuba.

"Am fost ameninţate de forţele guvernamentale cubaneze, am fost bătute şi abuzate verbal", a declarat Belquis Castillo.

În timpul vizitei de trei zile în Cuba, liderul de la Vatican va oficia o mesă la Santiago, în prezenţa a aproximativ 200.000 de credincioşi după care se va întâlni cu preşedintele Cubei, Raul Castro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu