Papa Benedict al XVI-lea se află într-o vizită de trei zile în Mexic

Embed:

Primire călduroasă pentru Papa Benedict al 16-lea în Mexic. Mii de oameni au ieşit pe străzi ca să-i urez bun venit Suveranului Pontif, aflat într-o vizită de trei zile în această ţară. Papa a fost întâmpinat cu onoruri militare şi ropote de aplauze.

Sub un soare arzător, mii de oameni îmbrăcaţi în tricouri albe s-au înghesuit pe străzi pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif. Papa Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat de preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, dar şi de un grup de mariachi şi dansatori, îmbrăcaţi în culorile naţionale ale statului, roşu, verde şi alb.

"Ştiu că sunt într-o ţară care se mândreşte cu ospitalitatea sa. O ţară, în care nimeni nu se simte străin. Ştiam asta. Văd şi simt acum acest lucru adânc în sufletul meu", a declarat Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul Pontif a ţinut o scurtă slujbă de binecuvântare, rugându-se pentru binele Mexicului şi victimele violenţei. Papa şi-a petrecut noaptea în Leon, oraşul care a reuşit să evite confruntările sângeroase dintre reprezentzanţii cartelurilor de droguri şi poliţişti, soldate cu moartea a 50.000 de oameni în ultimii 5 ani. Duminică, Papa Benedict al XVI-lea va oficia o liturghie, la care se aşteaptă să participe 300.000 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu