Papa Benedict al XVI-lea a părăsit tronul pontifical cu un elicopter

Embed:

Benedict al XVI-lea încheie astăzi opt ani de pontificat. El a a părăsit cu un elicopter Cetatea Vaticanului şi a ajuns la Castelul Gandolfo. Acolo a fost întâmpit de mii de oameni, cu o procesiune cu torţe.

De la ora 21.00, ora Moldovei, Benedict al XVI-lea nu va mai fi Suveran Pontif. Santinelele din garda elveţiană se vor retrage, iar acest lucru va fi singurul semn că tronul Sfântului Petru devine vacant.

Cu doar câteva ore înainte de a părăsi Cetatea Vaticanului, Papa Benedict al XVI-lea a avut un ultim mesaj pentru cardinali. El le-a cerut să fie uniţi în alegerea succesorului său şi să i se supună necondiţionat.

În acest moment, intervine perioada "Scaunului vacant", anunţată printr-un marş al Gărzii Elveţiene Pontificale. După o scurtă perioadă petrecută pe colinele din sudul Romei, Papa va reveni la Vatican, la mănăstirea Mater Ecclesiae.

Acesta va fi un eveniment istoric fără precedent, când un Papă şi succesorul său vor locui concomitent în interiorul celui mai mic stat din lume.

După renunţarea la Scaunul Pontifical, Joseph Ratzinger va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă Emerit" şi va purta veşminte albe, simple, diferite de cele papale.

Suveranul Pontif va rămâne fără Inelul Pescarului, care va fi distrus. De asemenea, Papa va trebui să renunţe la mocasinii din piele roşie, special creaţi pentru el, şi va purta pantofi maro, lucraţi manual în Mexic. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu