Papa Benedict al 16-lea a ţinut un discurs în faţa a peste 1.000.000 de catolici în Spania

Papa Benedict al 16-lea vizitează, în aceste zile, Spania. În a doua zi a vizitei sale, acesta s-a întâlnit cu familia regală, iar la Basilica Escorial a ţinut un discurs în faţa a mii de credincioşi. Prezenţa masivă a forţelor de ordine pe străzi nu a împiedicat nici noaptea trecută organizarea protestelor faţă de vizita Suveranului Pontif.

După ce s-a întâlnit cu regele Juan Carlos şi cu familia regală la Palatul Zarzuela, Suveranul Pontif s-a deplasat la o basilică aflată la 50 de kilometri de Madrid, unde s-a adresat tinerilor catolici.

În aceste zile, peste un milion de pelerini din toată lumea s-a adunat la Madrid, pentru a celebra Săptămâna Mondială a Tineretului Catolic. Nu toţi spaniolii sunt însă, încântaţi de vizita papei. Aproape o mie de protestatari s-au adunat în piaţa Puerta del Sol, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de costurile înalte de organizare a vizitei Suveranului Pontif.

În urma altercaţiilor de noaptea trecută, cel puţin opt oameni au fost răniţi, iar alţii opt au fost arestaţi.

Papa se află într-o vizită de patru zile în Spania în cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului. Deplasarea a fost finanţată din bugetul public al Spaniei. Potrivit unor estimări, costurile ar putea ajunge suma de 100 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu