Paolo Guerrero, căpitanul naţionalei de fotbal a statului Peru, autorizat să joace la Cupa Mondială 2018

Paolo Guerrero, căpitanul naţionalei de fotbal a statului Peru, va putea juca la Cupa Mondială 2018, după ce Tribunalul federal elveţian a suspendat joi sancţiunea de 14 luni impusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru un control pozitiv, scrie agerpres.ro.

Guerrero, 34 ani, a fost depistat pozitiv la un component al cocainei pe 5 octombrie 2017, după un meci cu Argentina din preliminariile CM 2018. FIFA a dictat iniţial o suspendare de 12 luni, iar Comisia de apel a forului internaţional a redus pedeapsa la 6 luni. Agenţia Mondială Antidoping a făcut însă recurs împotriva diminuării sancţiunii, iar TAS a impus pe 14 mai o suspendare de 14 luni, care îl împiedica pe atacant să joace la Mondial.

Peruanul a decis să recurgă la Tribunalul federal elveţian, ultima instanţă în care putea ataca decizia TAS. Guerrero a fost depistat pozitiv la benzoilecgonin, un metabolit al cocainei. El susţine că substanţa provine de la o infuzie de ceai contaminat cu frunze de coca, utilizate pe scară largă în America de Sud ca remediu naturist.

TAS anunţase joi că nu va contesta apelul depus de Guerrero la Tribunalul federal elveţian.

Guerrero i-a cerut, fără succes, o amnistie direct preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, cu prilejul vizitei în Elveţia din această săptămână.

Peru participă la un turneu final de Cupă Mondială pentru prima oară după 36 ani. Selecţionata sud-americană se află în Elveţia unde va susţine meciuri de pregătire înainte de deplasarea în Rusia.

Peru va juca în Grupa C a Mondialului, unde va întâlni Franţa, Danemarca şi Australia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu