Pânză de păianjen de aproape UN KILOMETRU acoperă împrejurimile unui lac din Grecia. Vezi cum arată acesta

O pânză de păianjen imensă  de aproape 1093 yarzi a înconjurat un lac din Grecia şi a transformat împrejurimile într-o un decor de film de groază.

Imaginile fenomenului au devenit virale, iar localnicii din preajma lacului Vistonida, aflat la 620 mile distantă mai al Nord de Atena, s-au declarat terifiaţi. Pânza de un gri intens a fost intinsă de păianjenii din genul Tetragnatha, care şi-au câştigat faima datorita capacităţii deosebite de a împânzi mediile în care trăiesc. Aceştia au corp alungit, care le permite să se deplaseze usor pe apă şi pe uscat.

Autorităţile locale au intervenit să clarifice situaţia apărut, care scăpase de sub control peste noapte, pânza acoperind toată vegetaţia, drumul, căile ferate şi chiar bisericile din această regiune.

Experţii au avertizat despre potenţiala evoluţie a situaţiei încă de vineri şi au presupus că lucrurile vor lua amploare, din motivul climei favorabile din zonă, care are temperaturi înalte, umiditate sporită şi înregistrează explozie a numărului de ţânţari în acest an.

"Aceste condiţii au favorizat creşterea rapidă dar şi fertilitatea păianjenilor. Procesul este natural şi dezvoltarea pânzei va continua, din cauza abundenţei de ţânţari", a declarat biologistul Efterpri Patetsini.

Conform martorilor, pe alocuri, adâncimea pânzei a atins 10 metri.

Chiar daca este neobişnuit, fenomenul nu este unic în istorie. Luna trecută în Aitoliko, Grecia, a fost invadată de păianjeni, care au intins o pânză spectaculoasă de aproape 300 de metri lungime.

Cu toate acestea, specialiştii avertizează că păianjenii nu sunt periculosi şi vor pieri în curând, iar pânza va degenera în mod natural.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu