Panourile publicitare din Capitală cu aspect neîngrijit vor dispărea

Embed:

Panourile publicitare, care îi conferă Capitalei un aspect neîngrijit şi pestriţ, ar putea să dispară de pe ziduri şi din intersecţii.

Autorităţile municipale şi-au propus ca, în trei săptămâni, să prezinte un plan care să stabilească reguli stricte privind autorizarea şi amplasarea acestui tip de reclamă. Subiectul a fost discutat la şedinţa primăriei.

Autorităţile spun că, pe lângă faptul că sluţeşte oraşul, publicitatea stradală distrage şi atenţia şoferilor. Reprezentanţii companiilor de publicitate cred însă că în această privinţă se exagerează.

"Cercetările au demonstrat că şoferul acordă suprafeţelor plate doar 17 la sută din atenţia sa", a spus directorul Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate, Galina Zablovscaia.

Noul regulament va exclude posibilitatea plasării panourilor publicitare pe faţadele clădirilor.

"Depinde cum va fi reglementat acest domeniu, cine va avea dreptul să participe, cum vor fi examinate cererile, care va fi nivelul transparenţei. Este nevoie de un control al calităţii acestor servicii, pentru a nu admite monopolizarea pieţei", a spus directorul Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate, Galina Zablovscaia.

În prezent, în Chişinău, sunt instalate 2115 panouri publicitare. Suprafaţa lor generală este de 40 mii de metri pătraţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu