Panouri greșite cu drapelul moldovenesc au fost plasate de Ziua Independenței

Embed:

De Ziua Independenţei centrul Capitalei a fost împânzit de panouri cu imaginea drapelului Republicii Moldova. Doar că acestea conţin o greşeală. În loc de ordinea corectă a culorilor tricolorului, de la stânga la dreapta - albastru, galben şi roşu, pe panouri e invers.

În articolul 12 din Constituţia Republicii Moldova scrie negru pe alb că ordinea culorilor de pe drapelul de stat este albastru, galben şi roşu. Pe panouri însă ordinea a fost inversată. 

Oamenii au observat greşeala şi spun că politicienii trebuie pedepsiţi pentru asta.

”Şi nu doar că e inversată, văd că acolo sunt şi orizontale culorile, cred că este o greşeală destul de gravă. Şi politicienii ţării ar trebui mai des să se uite la drapelul ţării”, spune o femeie. 

”Probabil au fost făcute de un neprofesionist care nu ştie cum arată drapelul moldovenesc. Desigur aşa ceva este inadmisibil. E un lucru grav, care trebuie sancţionat”, menționează o altă persoană. 

”Probabil s-au rătăcit demnitarii noştri şi au încurcat culorile, le-a plăcut mai mult galben”, crede o altă femeie. 

O altă persoană spune că ”nici nu a tras atenţie”. ”Eu nu mă uit pe sus”, explică femeia.

De amplasarea în Capitală a panourilor dedicate Zilei Independenţei a fost responsabilă Primăria municipiului Chişinău, reprezentanţii căreia n-au fost de găsit pentru a oferi explicaţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu