Panoul deocheat! Un locuitor al Capitalei a instalat pe gardul casei sale o afişă homofobă

Embed:

Se pare că unii locuitori ai Capitalei au preluat practica primarului general de a instala diferite indicatoare rutiere. Proprietarul unei case din centrul Chişinăului şi-a instalat pe gard un indicator mai puţin obişnuit. Acesta interzice parcarea automobilelor chiar şi persoanelor care aparţin minorităţilor sexuale. Poliţia declară că autorul indicatorului a fost deja amendat şi că vor continua să-l sancţioneze până când va scoate idicatorul cu pricina.

Această imitaţie a unui indicator rutier a fost instalată, recent, pe gardul unei case de pe strada Şciusev din Capitală. Panoul atenţionează că parcarea este interzisă chiar şi pentru gay sau lesbiene. Am încercat să discutăm cu autorul panoului, însă bărbatul nu a fost de găsit. Vecinii se arată nedumeriţi de apariţia acestuia.

"Mi-e ruşine, asta ce înseamnă?", se întreabă vecinii.

"Acest indicator nu îmi spune dacă pot sau nu să parchez, mai degrabă îmi spune cine locuieşte aici. Şi nu voi parca aici pentru că ar putea face o prostie", opinează alţii. 

"Staţi oameni buni, că dacă fiecare o să facem ceea ce vrem la ce o să ajungem? Şi aşa am ajuns la o etapă nu prea bună", mai adaugă martorii.

Reprezentanţii Centrului de informare Genderdoc M, spun că acest lucru este inacceptabil şi au solictat ajutorul poliţiei.

"Considerăm că este o manifestare de ură şi este un mesaj discriminatoriu care vine din acest panou deşi dacă e să luăm din punct de vedere juridic poţi califica doar ca injurie", a declarat Angela Frolov.

Cei de la Poliţa municipală declară că, iniţial, panoul a fost instalat pe un copac. Autorul indicatorului a fost amendat şi rugat să-l demonteze. Potrivit comisarului adjunct al Capitalei, Silviu Muşcuc, dacă panoul nu va fi scos de pe gard, proprietarul casei va fi amendat în mod repetat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu