PANICĂ! Un nou cutremur de PROPORŢII în Nepal

Embed:

Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în Nepal. Seismul a avut loc la ora 7:05 GMT (10:05 ora Chişinăului) la o adâncime de 18,5 km, la o distanţă de 83 km de capitală Kathmandu şi la 68 km de oraşul Namche Bazar, apropiat de Everest, anunţă Institutul American de Geofizică (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost apropiat de tabăra de la baza Muntelui Everest, care a fost evacuată după avalanşa provocată de cutremurul din dată de 25 aprilie, în care au murit 18 alpinişti.

Centrul European de Seismologie anunţă în zona de graniţa cu India o replică de 5,7 grade, produsă la o adâncime de 33 km.

Undele de şoc au fost resimţite în nordul Indiei şi până în capitală New Delhi, unde clădirile s-au zguduit mai mult de 1 minut.

În capitală Kathmandu, oamenii au ieşit în stradă. Nu sunt anunţate deocamdate pagube umane sau materiale, scriu Hotnews şi BBC.

PUBLIKA.MD precizează că un cutremur produs în Nepal la sfârşitul lunii aprilie a provocat moartea a peste 8.000 de persoane şi a distrus sute de mii de locuinţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu