PANICĂ ŞI GROAZĂ la Manchester: 22 morţi şi 59 de răniţi. Poliția confirmă ipoteza unui ATAC TERORIST. O persoană reţinută (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 14:04) Poliţia engleză a anunţat că un bărbat de 23 de ani, care ar avea legături cu atentatul sinucigaş pe Manchester Arena, a fost arestat. Numele acestuia nu a fost dezvăluit.

(UPDATE 09:55) Premierul Pavel Filip a transmis pe Twitter un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa în atentatul terorist de pe Manchester Arena. În mesajul său, şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău urează sănătate celor răniţi şi îndeamnă să luptăm împotriva terorismului. 

 

 

(UPDATE 09:48) Gruparea Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul de la Arena din Manchester în care şi-au pierdut viaţa 22 de persoane şi alte 59 au fost grav rănite.

Într-un clip video postat pe internet, membrii grupării spun că acesta este doar unul dintre atacurile teroriste care vor continua.

"În numele tuturor, în numele celui Atotputernic. Acesta este doar începutul. Leii Statului Islamic ai Irakului şi al-Sham vor continua să atace cruciaţii. Trăiască Allah! Trăiască Allah!", se arată în mesajul grupării.

(UPDATE 09:23) MAEIE a instituit LINIA TELEFONICĂ DE URGENŢĂ pentru moldovenii aflaţi în zonă.

(UPDATE 09:10) Poliţia britanică anunţă că numărul persoanelor decedate în urma exploziilor pe Manchester Arena, în timpul unui concert al artistei Ariana Grande, a ajuns la 22. De asemenea, 59 de persoane au fost rănite. 

Totodată, forţele de ordine britanice au confirmat că fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator.

"A fost folosit un dispozitiv explozibil improvizat pe care l-a detonat. Nu vom da nume. Prioritatea noastră este ca împreună cu poliția anti-teroristă să aflăm mai multe detalii despre agresor. Nu pot să ofer multe informații despre vârstele victimelor, dar putem confirma că au fost și copii printre morți", a transmis Poliția din Manchester.

(06:55) 19 oameni au murit şi 50 au fost răniţi noaptea trecută într-o explozie pe Manchester Arena, în timpul unui concert al artistei britanice Ariana Grande. Autorităţile nu se grăbesc să dea un verdict, dar investighează cazul drept un atac terorist. Oficiali britanici, citaţi de agenţia Reuters, spun că ar fi vorba de un atentat sinucigaş. Organizatorii concertului spun că în sală se aflau mulţi copii. 

Explozia a avut loc la finalul concertului, în arena principală. Martorii au povestit pe reţelele de socializare că au auzit un zgomot puternic, apoi spectatorii s-au grăbit să iasă din sală. Potrivit organizatorilor, Adriana Grande a rămas nevătămată.

"Când m-am ridicat, am văzut multe trupuri zăcând la pământ. Erau cam 14 oameni. Primul lucru la care m-am gândit a fost să ajung pe arenă să-mi salvez familia", a spus o persoană.

Poliţiştii au încercuit zona şi au blocat traficul feroviar. La scurt timp după atentat, forţele de ordine au găsit un pachet suspect, care a fost detonat. Autorităţile nu dau însă mai multe detalii despre acesta. De asemenea, nu există nici date oficiale despre un posibil suspect. Dar, potrivit CNN, camerele de supraveghere au surprins un individ dubios. De dimineaţă, Guvernul britanic se va întâlni într-o şedinţă de urgenţă.

Manchester Arena este cea mai mare sală de concerte din Marea Britanie şi din Europa, cu o capacitate de 21 de mii de oameni. Deocamdată, nu se cunoaşte câţi spectatori erau la concert.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu