PANICĂ pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. O pană de curent a perturbat traficul aerian

Traficul aerian a fost perturbat temporar vineri pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde au avut loc atentatele teroriste de pe 22 mai, din cauza unei pene de electricitate.

Pana s-a produs în jurul orei locale 06.00, iar sistemul de înregistrare a pasagerilor şi bagajelor nu a mai funcţionat, împiedicând îmbarcarea acestora. Sursa penei de curent a fost depistată în terminalul de plecări care a fost restaurat la capacitate maximă săptămâna trecută, după ce doi atacatori kamikaze s-au detonat pe 22 mai, ucigând 16 persoane şi rănind alte sute, potrivit Mediafax.

Pe fondul acestei întreruperi de curent electric, s-au format cozi uriaşe la înregistrare şi mai multe zboruri au avut întârzieri, relatează agenţia Belga.

Dar echipele tehnice au detectat problema după câteva ore, traficul aerian şi activităţile de pe aeroport fiind în curs de revenire la normal, a declarat acelaşi purtător de cuvânt al aeroportului Zaventem.

Pe 22 martie, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles. La mai puţin de oră, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maalbeek, atentatele soldându-se în total cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu