PANICĂ în satul Hârtopul Mare! Primăria, poşta şi cinci case, PRĂDATE. Oamenii legii strâng din umeri

Embed:

O grupare de hoți a băgat spaima în localnicii din Hârtopul Mare, raionul Criuleni. Cel puţin cinci case, primăria şi poşta din sat au fost sparte în ultimele două săptămâni.

Ţinta infractorilor sunt locuinţele cu geamuri termopan şi ai căror proprietari sunt plecaţi peste hotare. Cea mai mare sumă sustrasă de hoţi a fost de 15.000 de lei. Deocamdată, poliţiştii nu au identificat niciun suspect.

Cel mai recent caz a avut loc noaptea trecută. Infractorii au spart geamul şi au intrat în oficiul poştal din sat de unde au furat nouă mii de lei şi cartele de reîncărcare a telefoanelor.

"Ușa era spartă, lacătul era stricat, la safeu şi la intrarea în depozit. Aveam marfă, plicuri, felicitări, efecte poștale, cartele de reîncărcare", a spus şeful Oficiul Poştal din satul Hârtop, Maria Postoruncă.

Întrucât seiful instituţiei a fost golit de hoţi, localnicii îşi vor ridica pensiile cu întârziere.

Săptămâna trecută, hoţii au forţat geamul şi de la clădirea Primăriei, însă nu au furat nimic.

"Parcă vizual nu-i dispărut nimic, dar umează să vedem. Ăsta e cabinetul la asistentă social, în afară de acte nu se păstrează. În aceeaşi seară au încercat să pătrundă şi în liceu, tot prin aşa metodă", a declarat primarul comunei Hârtopul Mare, Anatolie Denemarschi.

Oamenii cred că în toate cazurile este vorba de un singur grup infracţional.

Poliţia a pornit cinci cauze penale.

"Este vorba despre locuinţe unde oamenii sunt plecaţi peste hotare şi nimeni nu le supraveghează. În timpul cercetărilor o să vedem dacă este unul şi acelaşi hoţ", a declarat șeful de Post al satului Hârtopul Mare, Ion Rusu.

Pentru a pune capăt fărădelegilor, gardă populară din Hârtopul Mare va patrula străzile din sat în fiecare noapte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu