PANICĂ în Australia. Crocodilii au ieșit pe străzi, după ce a plouat șapte zile cât într-un an întreg (VIDEO)

Crocodilii au ajuns pe străzi în nordul Australiei după "inundaţii care se întâmplă o dată la o sută de ani". 7 zile a plouat cât într-un an întreg, mii de oameni au fost evacuaţi şi sute de case acoperite de apă. Cea mai dramatică situaţie e în Townsville, al 13-lea cel mai mare oraş al Australiei, unde autorităţile s-au apucat să inunde controlat o zonă pentru a salva localitatea.

În Queensland, apa s-a acumulat rapid, ca într-un burete, în pământul uscat în urma lunilor de secetă. Râurile s-au revărsat şi viitura a acoperit drumuri şi sute de case şi a pus stâlpi de electricitate la pământ. 70.000 de saci cu nisip au distribuit, în zonele afectate, militarii care s-au văzut nevoiţi să scoată bărcile pentru a ajunge la oamenii izolaţi de ape.

Situaţia este disperată în Townsville, un oraş cu aproape 200 de mii de suflete. Autorităţile de aici au inundat controlat sute de case pentru a salva alte câteva mii. Au dat drumul unui baraj care era deja plin ochi şi au revărsat aproape 2.000 de litri pe secundă.

”Nu am mai văzut niciodată ca în 7 zile să plouă cât într-un an. Ştiţi, nu e chiar situaţia pentru care eram pregătiţi”, spune Jenny Hill, primarul oraşului Townsville.

O dată cu puhoiul de apă au ajuns pe străzi şi crocodilii. Reptilele au ajuns în curţile oamenilor ori s-au refugiat în copaci. Meteorologii anunţă ploi în zonele afectate şi pentru zilele următoare. Alte 20.000 de locuinţe sunt în pericol de a fi acoperite de ape.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu