PANICĂ! Coreea de Nord a lansat rachete în apele sale teritoriale din est

Coreea de Nord a lansat, luni, mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune în apele sale teritoriale din est, a anunţat armata sud-coreeană, scrie stiripesurse.ro cu referire la Reuters şi Yonhap.

Rachetele au fost lansate la ora 15:19 (08:19 ora Moldovei) din apropierea oraşului Hamhung şi au zburat circa 200 de kilometri, înainte de a cădea în mare.

"Armata noastră urmăreşte îndeaproape situaţia şi este în poziţie defensivă de maximă vigilenţă", se menţionează într-un comunicat al Statului Major Interarme al armatei sud-coreene.

Coreea de Nord a efectuat vineri două teste balistice cu rachete cu rază medie de acţiune, într-un context marcat de tensiuni militare crescânde, după cel de-al patrulea test nuclear al Phenianului efectuat în ianuarie.

În ultimele săptămâni, regimul nord-coreean a ameninţat cu lovituri nucleare Coreea de Sud şi SUA, care efectuează în prezent exerciţii militare comune la scară largă.

Washingtonul şi Seulul au demarat discuţii pentru desfăşurarea în peninsulă a unui scut antirachetă THAAD (Terminal High Altitudine Area Defence System), pe care China nu vrea să-l vadă atât de aproape de teritoriul său.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu