Pandemia de coronavirus va provoca pierderi de 300 de milioane de euro în bugetul Moldovei

Embed:

Pandemia de COVID-19 va provoca o gaură de 300 de milioane de euro în bugetul Moldovei. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Preşedintele Răspunde". Pentru a acoperi aceste pierderi financiare, ţara noastră va împrumuta bani de la partenerii străini.

O parte din prejudiciu va fi compensat prin ajutorul de 100 de milioane de dolari acordat de către Fondul Monetar Internaţional.

Totodată, Federaţia Rusă a promis că ne va oferi un împrumut de 500 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane urmează să ajungă în această primăvară.

Igor Dodon a anunţat că şi guvernul chinez este gata să aloce Moldovei un credit de câteva sute de milioane de dolari. Totuşi, aceste împrumuturi nu sunt de ajuns pentru a stopa criza economică provocată de Covid-19 şi pentru a permite Guvernului să facă investiţii.

"Această gaură din buget, la parametrii din prezent, aceste 6,7 miliarde de lei, noi vom găsi surse de finanţare. Dar, o să mai avem nevoie de cel puţin 50, 100 de milioane, pentru a investi în economie", a menționat președintele țării.

loading...

Lasă un comentariu