Panasonic va înceta să mai producă paneluri LCD pentru televizoare

Grupul japonez Panasonic Corp a anunţat marţi că a decis să renunţe la operaţiunile neprofitabile de producţie a panelurilor LCD pentru televizoare, ca urmare a concurenţei acerbe venite din partea rivalilor chinezi şi sud-coreeni, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt de la Panasonic a precizat că firma va pune punct producţiei de paneluri LCD pentru televizoare la uzina sa de la Himeji, vestul Japoniei, până la finele lunii septembrie. Această uzină, care a demarat producţia în 2010 după o investiţie de aproximativ două miliarde de dolari, nu a fost niciodată profitabilă în condiţiile în care rivalii sud-coreeni şi cei chinezi au redus preţurile şi s-au concentrat pe producţia de masă.

În urma acestei decizii, Sharp Corp. va deveni singurul producător japonez de electronice care va mai produce paneluri LCD pentru televizoare la uzinele din Japonia. Chiar dacă Panasonic va înceta să mai producă paneluri LCD, grupul va produce în continuare televizoare LCD dar va utiliza panelurile produse de alţi fabricanţi. Unele din televizoarele marca Panasonic utilizează deja panelurile produse de alţi producători precum firma sud-coreeană LG Display Co Ltd.

Decizia de a pune capăt acestor operaţiuni vine după ce Panasonic a renunţat la obiectivul de a ajunge la o cifră de afaceri de 10.000 miliarde yeni (90,1 miliarde de dolari) în exerciţiul financiar care se va încheia în luna martie 2019 pentru a se concentra pe profitabilitate.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu