Până pe 25 august, mai multe instituţii de stat vor trece la sistemul de plăţi online

Embed:

Cozile interminabile pentru obţinerea actelor vor dispărea! Din toamnă, mai multe instituţii vor trece la plăţi electronice, prin sistemul Mpay. Doritorii de a obţine un act, vor putea completa o cerere on-line. Taxele vor putea fi plătite prin intermediul terminalelor de plată sau prin transfer bancar.

Sistemul nu va fi însă valabil pentru actele de identitate.

"În cazul unui buletin de identitate sau a unui paşaport cu date biometrice, acest lucru este imposibil, din simplu motiv că cetăţeanul trebuie să prezinte datele biometrice. Dar sunt o multitudine de alte servicii cum ar fi certificate, adeverinţe, confirmări, extrase din diferite docuemnte de stat care cetăţeanul simplu le poate solicita online", a declarat viceministrul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Tarlev.

Responsabilii de la Cadastru spun că datorită noului sistem, atât funcţionarii publici, cât şi cetăţenii vor economisi timp.

"Reduce efortul şi timpul solicitantului la primirea unor documente. Acum, şi noi ca prestatori de servicii vom avea confirmarea plăţii imediat după ce a fost efectuată", a spus şefa secţiei Administrarea Clienţilor Cadastru, Diana Nanu.

Oamenii salută ideea implementării noului sistem de plată.

"Pe internet e clar că este mai bine", a menţionat o domană.

"Noi trebuie să ne învăţăm, să ne deprindem, mai ales cei în vârstă. Probabil că va fi mai bine", a afirmat un bărbat.

Potrivit unei dispoziţii a premierului, întreprinderile de stat Registru, Cadastru, Starea Civilă şi Inspectoratul General de Poliţie vor trebui să aplice sistemul de plată on-line, până pe 25 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu