Până la un milion de oameni ar putea participa la ceremoniile de comemorare din Varşovia

Embed:

UPDATE (18.04.2010, ora 14:12): Spaţiul aerian al Poloniei a fost redeschis. Acesta însă nu a fost redeschis pentru cursele comerciale, ci doar pentru cele care vor zbura la o altitudine de mai mare de 6.ooo de metri, în special pentru acele aeronave care vor transporta persoanele venite în Polonia pentru funeralii.

UPDATE (15:35): Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va ajunge mâine la funeraliile din Polonia. El a anunţat că va pleca la Varşovia cu maşina, deoarece cursele aeriene sunt în continuare anulate. El a făcut această declaraţie pentru Publika TV, în cadrul ediţiei speciale de astăzi.

UPDATE (13:35): Ceremonia naţională de comemorare a victimelor din Smolensk are loc în aceste clipe la Varșovia. Preşedintele a primit post mortem titlul de Cetăţean de onoare a Poloniei. La ceremonie şi-au anunţat prezenţa 23de preşedinţi, si familia aregală din Spania şi-a anuşat prezenţa la funeralii. Premierul sud-coreean a anunţat că delegaţia ţării sale nu va partcipa la funeraliile de mâine. Azi dimineaţă, la ora 8, ora locală a Poloniei, au sunat sirene, exact la o săptămână de la accident. Barack Obama totuşi, a confirmat prezenţa sa la funeraliile de mâine.

Între 500 de mii şi un milion de oameni ar putea să participe mâine la Varşovia, la ceremoniile de comemorare a celor 96 de persoane ucise în accidentul aviatic din Smolensk. Acestea vor avea loc înaintea funeraliilor soţilor Kaczynski organizate duminică la Cracovia. Principala ceremonie va avea loc sâmbătă la prânz în piaţa Pilsudski, fiind urmată de o slubjă oficiată la Catedrala din Varşovia.

Autorităţile au luat măsuri speciale pentru ca ceremonia să decurgă fără probleme. Transportul public va fi gratuit toată ziua, marile bulevarde vor fi închise, iar vânzarea băuturilor alcoolice interzisă. Metroul va circula de la şase dimineaţa până la miezul nopţii, iar trenurile vor ajunge în staţii mai repede ca de obicei, la intervale de trei minute. Primarul Varşoviei, Hanna Gronkiewicz-Waltz, le-a cerut polonezilor să-şi lase maşinile acasă şi să folosească transportul în comun. Edilul i-a rugat şi pe reprezentanţii mall-urilor să-şi pună la dispoziţie parcările din jurul pieţei Pilsudski.

La Cracovia măsurile de securitate sunt drastice. Oraşul este pregătit să îi primească pe cei mai importanţi lideri din toată lumea.

Lasă un comentariu