Până la finele anului transportatorii moldoveni vor primi doar 500 de autorizaţii de tranzit în Rusia

Rusia va acorda 500 de autorizaţii suplimentare pentru transportatorii moldoveni. Aceste documente vor fi ultimele acordate în acest an. Despre aceasta informează Ministerul Economiei şi Infrastructurii, într-un comunicat de presă, emis în după-amiaza zilei de joi.

Asta după ce dimineaţa, în timpul grevei transportatorilor, niciun reprezentant al ministerului nu a ieşit să discute cu protestatarii.

Potrivit ministerului, miercuri, 6 noiembrie a avut loc şedinţa comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internaţional. Partea moldovenească a solicitat eliberarea a 5000 de autorizaţii suplimentare, însă partea rusă a acceptat să acorde doar 500 până la finele anului curent. 

Autorizațiile urmează să ajungă prin poșta diplomatică la ANTA săptămâna viitoare pentru a fi ulterior distribuite transportatorilor locali conform cererilor depuse și legislației în vigoare.

Pentru anul 2020, la solicitarea Chişinăului, autorităţile urse au acceptat majodarea numărul de autorizaţii cu 1000 de unităţi. Astfel, contingentul preliminar de autorizații pentru partea moldovenească în anul 2020 va constitui 16 000 autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri și 500 autorizații pentru transportul în/din țări terțe.

Reuniunea comisiei s-a finalizat cu semnarea Protocolului ședinței.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Andrei Ciornîi, Secretar de Stat al MEI, iar cea rusă de către Alexey Dvoynykh, Director general al Agenției Transport Auto (ROSAVTOTRANS),  Ministerul Transporturilor din Federația Rusă.

Potrivit ministerului, peste 1 000 de autorizații care au fost eliberate anterior de ANTA în anul curent încă nu au fost utilizate, aflându-se în posesia transportatorilor moldoveni.

CITEŞTE ŞI Mesajul transportatorilor de mărfuri care protestează: "Nu ne dă voie să lucrăm, ne bagă beţe în roate"

loading...

Lasă un comentariu