Palestinienii vor rămâne fără finanţare din partea SUA dacă nu vor purta negocieri de pace cu Israelul

Embed:

Palestinienii vor rămâne fără finanţare din partea Statelor Unite dacă nu vor purta negocieri de pace cu Israelul.

Ameninţarea a fost făcută la Forumul Mondial din Davos de preşedintele american, Donald Trump, în cadrul unei întrevederi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Liderul de la Casa Albă a mai adăugat că după ce Statele Unite au recunosc Ierusalimului drept capitala Israelului, relaţiile bilaterale au devenit mai bune.

"Palestinienii trebuie să respecte acest proces şi să ia în calcul faptul că de-a lungul anilor, Statele Unite le-au oferit diverse tipuri de ajutoare, inclusiv financiare. Vom urmări procesul de consolidare a păcii, iar dacă decizia SUA nu va fi respectată vom lua hotărâri în detrimentul lor", a spus preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

La rândul său, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a mulţumit lui Trump pentru susţinere.

"Decizia Statelor Unite este istorică şi va rămâne în inimile poporului nostru. Mulţi spun că această hotărâre ar putea crea tensiuni, dar eu cred că va crea pace pentru că acum a fost recunoscută adevărata istorie a ţării noastre", a spus  premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului în data de 6 decembrie a anului trecut.

Decizia a a provocat violenţe. Sute de palestinieni au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea.

Liderul de la Casa Albă va ţine astăzi un discurs la Forumul Mondial din Davos. Preşedintele SUA va încerca să convingă greii planetei că politica lui, numită ”America în primul rând”, nu afectează cooperarea la nivel mondial.

Cele peste trei mii de persoane adunate la evenimentul din Elveţia discută despre marile probleme ale omenirii, cum ar fi inegalitatea socială sau schimbările climatice, dar şi despre teme de actualitate, precum, hărţuirea sexuală sau fenomenul știrilor false.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu