Pakistanul A ELIBERAT pilotul indian capturat. Cele două state sunt tot mai aproape de a ajunge la o înţelegere

Autoritățile din Pakistan au eliberat, vineri, pilotul indian capturat și și-a redeschis parţial spaţiul aerian. Analiștii spun că acest gest ar putea duce la detensionarea relațiilor dintre cele două state nucleare vecine, transmite libertatea.ro.

Comandantul Wing Abhinandan Varthaman, capturat de Pakistan după ce avionul său a fost doborât, a fost predat oficialilor indieni în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul. Înainte de a fi eliberat, pilotul a declarat pentru televiziunea pakistaneză că a fost „foarte impresionat” de armata pakistaneză, scrie BBC News. 

Joi, prim-ministrul pakistanez Imran Khan a declarat că eliberarea pilotului a fost un "gest de pace" față India. Vineri, un purtător de cuvânt al AAC a anunțat că spaţiul aerian pakistanez va fi redeschis complet începând de luni.

Anterior se anunțase că decolările şi aterizările de aeroporturile a patru mari oraşe, Islamabad, Peshawar, Karachi şi Quetta se vor putea efectua începând de vineri, de la ora 13:00 GMT.

Pakistanul și-a închis spațiul aerian, miercuri, după ce un avion de luptă indian a intrat marţi în spaţiul aerian pakistanez şi a atacat o tabără a unei presupuse grupări teroriste, aceasta fiind prima acţiune de pătrundere a Indiei pe teritoriul Pakistanului începând din 1971. loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu