Pâinea albă, fulgii de porumb şi orezul cresc riscul de cancer pulmonar. Explicaţia specialiştilor

Consumul de alimente cu index glicemic ridicat creşte considerabil riscul apariţiei cancerului la plămâni, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, realizat la Centrul pentru Cancer MD Anderson din cadrul Universităţii din Texas.

Carbohidraţii, consideraţi principalii vinovaţi pentru obezitate, au fost acum asociaţi cu apariţia cancerului la plămâni. Potrivit studiului, riscul apariţiei acestei maladii este cu 49% mai mare în cazul persoanelor care consumă alimente cu un index glicemic mare, cum sunt pâinea, fulgii de porumb sau orezul, scrie Telegraph.

"Am observat o creştere cu 49% a riscului de cancer pulmonar în cazul persoanelor cu cel mai mare index glicemic de zi cu zi, prin comparaţie cu cei care au avut un index glicemic mic", spune Dr Stephanie Melkonian, autorul studiului.

Studiul, publicat în Revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, este cel mai mare de acest gen care a investigat potenţială legătură dintre indexul glicemic şi cancerul pulmonar.

Oamenii de ştiinţă au chestionat 1.905 pacienţi diagnosticaţi cu cancer la plămâni şi au comparat rezultatele cu cele ale 2.413 indivizi sănătoşi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu