PAGUBE URIAȘE ÎN AGRICULTURĂ. Ministerul a deschis linia fierbinte

Embed:

Ministerul Agriculturii a creat un grup de lucru operativ şi a deschis linia fierbinte din cauza ninsorilor abundente. Autorităţile evaluează pagubele cauzate de vremea de afară. Potrivit autorităţilor, cel mai mult au fost afectaţi copacii fructiferi şi rapița. 

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, ninsorile au afectat semnificativ recolta din acest an. Totuşi, suma exactă a pagubelor va fi stabilită mai târziu.

"Cea mai afectata zona este Nisporeni, Leova Hânceşti, Cantemir. Ca culturi noi vorbim de prunul, piersic, caise. Avem partea de centru sud. Vorbim de Ştefan Vodă, Taraclia, Comrat. Ca cultură afectată avem nucul, dacă ne referim la culturile de câmp, vorbim de rapiţă.", a declarat Iurie Ușurelu, viceministrul Agriculturii. 

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că fermierii care au avut de suferit vor fi ajutaţi. Autorităţile de la Chişinău vor apela şi la partenerii externi în acest sens. Aceştia s-au arătat deja disponibilitatea.

"Este foarte important că după aceasta o să avem o evaluare, o evaluare onestă, să înţelegem care sunt pierderile şi cum au avut de suferit cei care activează în domeniul agriculturii.", a declarat premierul Pavel Filip. 

Autorităţile au instituit o linie de telefon fierbinte la care pot apela fermierii pentru a anunţa despre pagube. Aceştia pot suna la telefonul 022 232 384. Iar Ministerul Mediului împreună cu autoritățile publice locale vor monitoriza nivelul apelor din râuri și bazinele acvatice pentru a preveni eventuale inundaţii.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu