Pagube considerabile în Găgăuzia. Ploile au distrus aproape în totalitate drumurile din Beșalma

Embed:

Ploile de la sfârșitul lunii iulie au provocat pagube considerabile în satul Beșalma din Găgăuzia. Şase străzi au fost distruse total pe o suprafaţă de peste zece mii de metri pătraţi. Autoritățile locale spun că au nevoie de aproape un milion de lei pentru a repara drumurile, bani pe care nu-i au. Localnicii spun că, în această situaţie, serviciile de urgenţă nu pot ajunge la solicitare.

"În această stare sunt șase străzi. Transportul nu poate ajunge la 360 de case, unde locuiesc aproape 1500 de oameni", a spus primarul satului Beșalma, Găgăuzia, Valeriu Moș.

"- Dacă solicitați ambulanța, ajunge la dumneavoastră? – Sigur că nu va ajunge. Drumurile sunt foarte rele. În vale situația e și mai gravă."

"Nu putem merge nici pe jos. Am ajuns la această situație din cauza ploilor".

"Sunt sectoare unde se circulă mai greu, în altele mai ușor. Dar noi plecăm la chemare. Ce să facem?"

Drumurile stricate le dau bătăi de cap nu doar șoferilor.

"Calul nu poate merge. Pietrele sunt mari și sunt gropi. Se strică și căruța, dar și calul își rupe picioarele".

"Cu tractorul nu poți trece, cu mașina nici atât. După aceste ploi este imposibil să circuli".

"Comisia a constatat că avem pe 17 kilometri de drum nu se poate circula. Reparaţie capitală necesită 9750 de metri pătrați de drumuri pietruite și 560 metri pătrați - asfaltate", a spus primarul satului Beșalma, Găgăuzia, Valeriu Moș.

Ploile şi vântul puternic au lăsat fără acoperiș 50 de case din Beșalma. Autoritățile din Comrat le-au alocat sinistraţilor 30 de mii de lei pentru procurarea foilor de ardezie. Marți, la ședința Comisiei Situațiile Excepționale a Găgăuziei se va discuta despre un nou posibil ajutor, dar și despre reparaţia drumurilor distruse de ploi.

"Vom analiza posibilitatea alocării a încă 30 de mii de lei pentru oamenii care au avut de suferit. Vom face o evaluare reală a pagubelor provocate de ploi".

Satul Beșalma are o populaţie de aproximativ 5000 de locuitori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »