Pădurile din Brandenburg, în flăcări! Locuitorii din Berlin sfătuiți să țină ferestrele închise

Locuitorii din Berlin au fost sfătuiți să țină ferestrele și ușile închise din cauza fumului provenit de la un incendiu masiv de pădure izbucnit la aproximativ 50 de kilometri de capitala Germaniei, scrie ziare.com.

Departamentul de pompieri a emis o avertizare în urmă mai multor sesizări primite dimineața de la locuitorii din oraș care s-au plâns de fumul înecăcios, relatează sâmbăta agenția DPA.

Situația nu se va ameliora în perioada următoare, a declarat un purtător de cuvânt, iar pompierii din landul Brandenburg estimează că va dura câteva zile până la stingerea incendiului.

O purtătoare de cuvânt din partea aeroporturilor din Berlin a dat asigurări că fumul nu afectează traficul aerian.

Circa 600 de pompieri se luptă cu flăcările care au izbucnit joi în sud-vestul capitalei Germaniei și au cuprins 350 de hectare de pădure.

Câteva sute de persoane au fost evacuate.

Incendiul este localizat într-o regiune în care se află numeroase muniții neexplodate din Al Doilea Război Mondial, notează DPA, un factor care îngreunează misiunea pompierilor.

În zonele de focar considerate prea periculoase pentru a fi abordate pe cale terestră pompierii încearcă să stingă flăcările cu ajutorul elicopterelor speciale.

Autoritățile locale au anunțat că au avut loc deja mai multe explozii.

Germania a fost afectată în ultimele luni de o secetă severă. În Brandenburg, cantitățile de precipitații au fost neobișnuit de mici, iar numeroase zone din acest land sunt pârjolite de secetă.

Motivele izbucnirii incendiului nu sunt cunoscute deocamdată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu