PĂDUREA CENTENAR: Pe ambele maluri ale Prutului au fost sădiţi 7.000 de copaci

Embed:
Centenarul nu este marcat doar prin proiecte culturale, ci şi de mediu. Pe ambele maluri ale Prutului au fost sădiţi aproximativ şapte mii de puieţi de plop, frasin şi stejar. Acţiunea de împădurire a fost desfăşurată în comun de Moldsilva şi Romsilva.

"Pădurea Centenar" din Moldova va fi formată din aproximativ 5 mii de arbori, plantaţi pe o suprafaţă de 1,7 hectare, în apropiere de Vama Leuşeni.

"Am ales anume această suprafaţă evident să fim în raza râului Prut în zona de frontieră ca să fim mai aproape reciproc", a spus directorul Moldsilva, Ion Harlam.

"Greu se plantează şi greu cresc pe urmă."

"Se fac gropile cu burghiul, punem puieţii de plop, se dau prin mocirlă pentru a nu se usca rădăcina, se plantează la 50-60 cm , se bate solul şi se udă."

La acţiunea de pe malul stâng al Prutului au participat şi muncitori de la Romsilva.

"Este pentru prima dată şi când sădesc copaci şi când vin în Republica Moldova."

De partea cealaltă a Prutului, în localitatea Huși, sunt sădiţi aproape două mii de stejari.

"Am gândit noi că este felul nostru cel mai onest, profesionist să marcăm un eveniment din istoria noastră comună. Asemenea acţiuni nu vor duce decât la relaţii mai bune, la rezultate mai bune şi vrem să le promovăm cu cele mai calde sentimente", a spus şeful serviciului de regenerare a pădurilor de la "Romsilva", Mihai Taiia.

Specialiştii spun că pădurea va creşte în 25 de ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu