Pădurarul-şef din raionul Edineţ a fost reţinut. UIMITOR ce au descoperit poliţiştii la percheziţii

Embed:

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre reţinerea directorului Întreprinderii de Stat "Întreprinderea pentru Silvicultură Edineţ" şi fiului acestuia, care activează în calitate de vânător profesionist în cadrul aceleiaşi întreprinderi. Ambii au fost reţinuţi sun bănuiala de comiterea coruperii pasive.

Iniţial, respectiva cauză penală a fost iniţiată pe numele directorului întreprinderii, care începând cu luna septembrie 2015 a pretins de la o persoană 3.000 de euro pentru a-i angaja fiul în calitate de maistru - pădurar în cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ.

Imediat pe această cauză penală au fost autorizate o serie de măsuri speciale de investigaţie, fiind documentate acţiunile de complicitate la comiterea infracţiunii de corupere pasivă a fiului directorului.

La indicaţia tatălui, acesta s-a întâlnit cu bărbatul care voia sa-şi angajeze feciorul în calitate de pădurar, primind în două tranşe suma extorcată. Imediat după primirea sumei, fiul directorului a fost reţinut, recunoscând faptul primirii banilor. În cadrul percheziţionării automobilului acestuia a fost depistată o armă încărcată cu cartuşe, fără  ca acesta să deţină permis de port armă.

Concomitent cu reţinerea fiului, procurorii l-au reţinut şi pe tatăl acestuia - directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ”. Operaţiunea de reţinere a ultimului a avut loc în comuna Lipnic din raionul Ocniţa, unde acesta deţinea plantaţii agricole.

La faţa locului şi în autoturismul personal al directorului a fost depistat şi ridicat un lot impunător de arme de vânătoare cu ţeavă lisă şi cartuşe, inclusiv arme cu ţeavă ghintuită, păstrate în condiţii necorespunzătoare, o parte din ele, fără acte de provenienţă sau permise de port armă.

Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi plasaţi în Izolatorul de Detenţie Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti, iar astăzi, procurorii anticorupţie urmează să adreseze instanţei de judecată demersuri prin care vor solicitata plasarea bănuiţilor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoarea de la 5 al 10 ani cu amendă de până la 160 mii lei, cu privarea de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de la 7 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu