Padelul, tot mai popular şi în Moldova. Sportivii care ne vor reprezenta ţara la un turneu internațional

Padelul capătă o certă popularitate, fiind practicat de sportivi din întreaga lume. Acest gen de sport devine tot mai popular şi în Republica Moldova.

Padelul a fost înregistrat oficial ca ramură sportivă în ţara noastră în anul 2018. În ultima perioadă, tot mai multe cluburi sportiv promovează padelul, iar în prezent numărul de practicanți constanți ai acestui gen de sport ajunge până la 100 de persoane.

Mai mult, pentru prima dată, o echipă din Republica Moldova va participa la un turneu internațional de padel.

Perechea mixtă Mihai Burciu şi Liliana Mîrza, vor participa la turneul Cupa de Primăvară de la Timișoara. La concurs vor evolua echipe din România, Serbia şi Ungaria.

"Suntem foarte entuziasmaţi să plecăm şi să jucăm acolo în România. Este pentru prima dată şi nu avem mari aşteptări, dar cu siguranţă vrem să căptăm experienţă. Să construim relaţii cu alţi jucători din România şi din alte ţări care vor fi acolo. Să învăţăm lucruri noi în ceea ce priveşte jocul", a menţionat Liliana Mîrza. 

"Aşteptăm să ne întoarcem de la Timişoara să vedem cum a decurs atât partea de turneu, cât şi toate întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor din România. Sper să avem veşti bune astfel încât şi în Republica Moldova să organizăm competiţii în acest an împreună cu sportivii din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia pe care îi vom invita să vină la noi în ţară. Atât să viziteze Republica Moldova, cât şi să participe la competiţii şi antrenamente", a declarat Mihai Burciu.

Padelul este un sport care îmbină elemente diverse din jocurile de tenis de câmp, tenis de plajă, tenis de masă, badminton, squash și fronton.

Se joacă la dublu pe un teren înconjurat de pereți din sticlă și un fileu așezat pe mijloc.

Padelul se joacă cu minge asemănătoare celei de tenis şi paletă cu un design special fără corzi. Dimensiunea maximă a acesteia este de 45,5 centiemtri lungime şi 26 de centimetri lăţime.
loading...

Lasă un comentariu