Pactul de neagresiune creează tot mai multe neînţelegeri în ACUM

Embed:

Pactul de neagresiune propus săptămâna trecută de membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate, crează tot mai multe neînţelegeri între cele două componente ale blocului ACUM.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, membru PPDA, Alexandru Slusari a declarat că formaţiunea pe care o reprezină nu va semna acest acord, până când nu va fi o claritate în privinţa intenţiilor celor de la PAS.

Mai mult ca atât, Slusari declară că insistenţa pe semnarea unui astfel de pact ar însemna că fiecare partid de dreapta să meargă la alegerile prezidenţiale cu candidatul propriu. 

"Vrem săptămâna aceasta să clarificăm aceste lucruri. Se agreează ideea unei discuţii la masa rotundă între cele cinci, şase sau nu stiu câte partide de centru dreapta? Dacă ideea nu se agreează şi pactul de neagresiune este un răspuns diplomatic NU, vedem ce facem.", a spus Alexandru Slusari.

Între timp, la o altă conferinţă, membrul PAS, Mihai Popşoi spunea că deja astăzi sau mâine, partidele de dreapta ar fi convenit să se întrunească într-o şedinţă comună, pentru a discuta despre pactul de neagresiune.

"Chiar astăzi, mîine urmează să avem o întâlnire cu mai multe partide şi sperăm ca acest demers va fi apreciat, chiar dacă unii sunt încă sceptici. Cei care sunt cu adevărat de bună credinţă şi îşi doresc acest lucru vor susţine acest demers.", a spus Popşoi.

Alexandru Slusari s-a arătat nedumerit şi de aceste declaraţii.

"Tot mai multe şi mai multe informaţii le aflăm din presă. Eu nu ştiu nimic. Dragi colegi până la urmă care este răspunsul vostru, fără echivoc. Sunteţi gata să ne aşezăm toţi împreună şi să discutăm acest subiect sau o să comunicăm prin mass-media cu variante de pact de neagresiune ceea ce însemnă că fiecare merge cu propriul candidat? ", s-a întrebat Slusari. 

Amintim că , miercuri, 12 februarie, formaţiunea PAS a propus ca liderii a cinci formațiuni politice cu viziuni de dreapta să semneze un pact de „neagresiune” pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Asta ar presupune un front comun împotriva eventualei candidaturi pentru un nou mandat al actualului președinte, Igor Dodon. Documentul presupune ca PAS, PPDA, PUN, PLDM și Blocul UNIREA să nu se atace reciproc în timpul campaniei electorale.

 

loading...

Lasă un comentariu