PACIFICATORII LUMII. Cine sunt favoriții Premiului Nobel pentru Pace

Embed:

Kim Jong Un, Moon Jae-in, Donald Trump, Carles Puigdemont sau Papa Francisc sunt favoriți la Premiul Nobel pentru Pace, care va fi decernat mâine, la Oslo. Revista americană "Time", care a consultat specialiști în domeniu, tendințele din ultimii ani, precum și cotele de la casele de pariuri, a speculat cine ar putea câștiga prestigiosul premiu. 

Comitetul Nobel a anunțat că au fost nominalizate 331 de personalități și organizații, dar acestea nu au fost făcute publice. Acest lucru nu i-a oprit pe oameni să facă speculații cu privire la favoriți. 

Potrivit publicaţiei "Time", Nobelul pentru Pace din acest an ar putea fi câştigat de liderii celor două Corei, Kim Jong Un și Moon Jae-in, pentru eforturile lor în stabilirea păcii în regiune și denuclearizarea peninsulei coreene. 

Un alt favorit este președintele SUA, Donald Trump. În luna mai, 18 congresmeni republicani au scris Comitetului Nobel pentru a-l nominaliza pe liderul de la Casa Albă ca o recunoaștere a eforturilor sale pentru a denucleariza peninsula Coreeană și a aduce pacea în regiune.  <>Și Carles Puigdemont, fostul lider al Cataloniei, aflat în exil în Belgia, se află pe lista favoriților. Cei care cred că eforturile lui de a declara independența regiunii spaniole au promovat pacea în lume pot câștiga de 12 ori suma pariată.  <>Papa Francisc ar putea fi primul lider al Bisericii Catolice câștigător al Premiului Nobel pentru Pace, scrie revista "Time". Încă din 2013, când a fost numit în funcție, Suveranul Pontif a fost favorit an de an pentru încercările sale de a pune Biserica Catolică pe o poziție mai modestă. Casele de pariuri îi dau o cotă de 16 la câștigarea premiului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu